Himmelriket

 

På bilden kan ni se min nya bästa vän, och det är stekpannan jag syftar på. Stekpannan gjorde så att det gick lekande lätt att laga dagens middag som bestod av följande:

 

Lax, eget potatismos, stekt broccolie, kokade morötter, sallad (tomat, gurka, paprika, purjolök, isbergssallad) och vitlöksdressning...


Ett hjälpmedel

 

Jag hoppas på att detta fina skydd ska hjälpa mig och mitt onda knä.
Min förhoppning är att jag ska kunna springa på löpbandet imorgon utan att det gör ont. Även om risken finns att inte funkar så måste jag i alla fall prova!


Jag bör tänka om

Meningen var att jag skulle börja köra ben och knäböj denna vecka, dock så insåg jag efter dagens aerobic på friskis och svettis att min benträning får vänta ett tag till. Mitt knä gjorde ont. Det höll förvisso ganska långt i i passet men i slutet var det inte kul längre. Jag måste göra något åt detta, jag vill kunna träna ordentligt och jag vill faktiskt, tror det eller ej, träna ben!

Så här i efterhand var aerobic kanske inget klokt val av träning, men varför göra kloka val när man kan krångla till allt en smula?

Mitt första på väldigt länge

Kommer mitt onda knä hålla? Kommer min fot göra ont? Kommer mitt huvud och mina fötter vilja sammarbeta? Jag har ingen aning om huruvida det kommer gå bra eller dåligt, men det jag vet är att det faktiskt ska bli riktigt kul... Om 1 ½ timme är det dags för mig att träna aerobic på friskig och svettis för första gången på välidgt länge!


Ett helt okej pass

Efter alla godsaker min mage har fått smaka på de senaste dagarna var jag näst intill tvungen att befinna mig på gymmet en stund idag. Så efter julmarknaden, samt en salladslunch på Hells med mina tjejer var det dags att svettas lite. Det gick... sådär!

Efter 15 minuter power walk på rullbandet hade jag en grym huvudverk och bestämde mig för att prova lite trampmaskin istället men gick efter 5 minuter tillbaka till rullbandet. Tillslut skrapade jag ihop 35 minuter intensiv kondition och avslutade passet med att "döda" min mage. Det blev ett "helt okej" pass, men absolut inte bättre än så. Jag får helt enkelt ta nya tag imorn!

Lunch


Rygg & Axlar

Idag körde jag riktigt bra pass på gymmet, det var dags för min rygg och mina två axlar att kämpa lite extra. Det är inte mitt favoritpass på gymmet men jag måste nog faktiskt erkänna att jag faktiskt gillar det mer och mer för varje pass som går. Under dessa tre veckor har jag kört 8:or för första gången och jag känner faktiskt att jag har fått bra kontakt med mina axlar för första gången, och det är riktigt skönt. Hoppas bara att det håller i sig när jag ska gå ner och köra 12:or igen, och det ska jag göra på måndag.

När jag pratar om 8:or och 12:or menar jag antal repetioner jag kör på varje övning.

Eftersom jag som sagt ska börja köra 12:or på måndag igen och vikterna kommer bli en aning annorlunda så skippar vi att redovisa vad jag körde för övningar, samt vilka vikter jag körde med idag. Det känns bättre att starta nästa vecka, då lovar jag er att jag ska dela med mig av vad jag kör för övningar och vilka vikter jag kör på. Det är en bra "koll" för mig själv också, jag har lätt att glömma vad jag ska köra på om jag inte skriver ner det. Så denna bloggen ska hjälpa mig med att försöka komma ihåg vad jag ska köra för vikter..


Mitt kylskåp

Frukt & grönsaker är bland det godaste som finns!

Frukost

 

Havregrynsgröt!


En promenad

Idag är det veckans berömda vilodag. Min vilodag innebär att jag gör allt i min makt för att hålla mig borta från Friskis & Svettis. Det är inte alltid så enkelt som det låter. Jag gillar att träna och avskyr att ligga still och ha "tråkigt". Dock så behöver min kropp vila, det vet jag. Och eftersom jag mår illa som en gris, samt har huvudvärk så är detta en ypperlig torsdag för att vila.

Men lite motion kan väl inte skada? En promenad in till stan för att möta upp Molpan gör nog ingen skada. Men mer än så blir det inte idag...

Här är det jag som bestämmer

Välkommen till min nya blogg, här kommer jag enbart skriva om träning och allt som kretsar runt det. Vad jag gör utöver min träning hör inte hemma här. Jag kommer använda denna sida som en träningsdagbok. Den kommer till exempel innehålla träningsresultat, vad jag kör för övningar och vilka vikter jag använder mig av. Eftersom träning och kost hänger ihop kommer jag även ibland klottra ner vad jag fyller min mage med för mat.

Så om ni är intresserade av träning och kost får ni gärna stanna. Kommenterer och tips på vad ni tränar samt äter för energirik mat gör mig och andra som läser riktigt peppade.


RSS 2.0