Jag har uppdaterat mig

Jag har nu äntligen tagit reda på vad magövningarna heter som jag vanligtvis kör, tänkte därav dela med mig av de övningarna till er...

Knästående crunches i dragapparat
Sidolyft i belly back ställning
Hängande benlyft
Jungfru situps
Crunches med lutad bänk

Min magträning varierar en hel del, men vanligtvis består den av dessa fem övningar!

Innan-frukost-promenad

Det var lite kämpit att komma upp och ut imorse, men väl ute och med Virre som sällskap blev min innan-frukost-promenad toppen. Träning på morgonen är enligt mig det bästa sättet att starta dagen på. Jag gillar det skarpt och ser grymt mycket fram emot våren och lite varmare väder. Då kommer det bli mer morgonpromander för min del kan jag lova...

Rygg och Mage

Ryggen fick bli kombinerad tillsammans med magen idag, det pga att min axel är knasig. Det blev ett riktigt bra pass, fem övningar för ryggen samt fyra för magen. Efter det körde jag 11 minuter kondis på cykeln. Hej och hå vad det gick, 5 kilometer senare var jag i mål!

Ryggen

Marklyft
3 x 4 på 73kilo
1 x 4 på 75kilo - ökning

Stående rodd med stång i yojstick
4 x 4 på 37kilo - ökning

Front pulldowns
4 x 4 på 53.25kilo -ökning

Latsdrag
4 x 4 på 26 kilo

Ryggresning i belly back ställning
4 x 12 med mig själv som vikt

Bra start på veckans sista dag

 

Min morgon besår av en stor tallrik gröt och det nya nr av Blossom Magazine, helt klart en toppen start på dagen!


Mina ben är döda

Idag fick vi till ett riktigt bra benpass, Malin är så otroligt duktig och kämpar massor. Jag är fortfarande till viss del reserverad och kämpar med min rädsla över att knät skall göra ont. Jag ökade till viss del idag och det kändes riktigt bra. Jag slutar dock direkt då det är något som känns fel... Men svettades gjorde jag och ont gjorde det i benen, vilket borde betyda att jag gjorde något bra i alla fall!

Ben

Benböj
4 x 4 på 70 kilo - ökning

Benpress
3 x 4 på 100 kilo - ökning
1 x 4 på 103 kilo - ökning

Benspark
4 x 4 på 87.5 kilo - ökning
+ dropset

Legcurl liggandes
4 x 4 på 39 kilo

Vader i benpressen
4 x 8 på 130 kilo - ny övning
Jag hade kunnat klämma på mer vikt, men på något sätt kändes det som om jag gjorde fel eftersom jag kunde lägga på så mycket vikt. Hmm, jag ska kolla det till nästa gång. Om jag mot all förmodan gjorde rätt så gillar jag denna övningen skarpt...

 

En något sliten Sara...


Skönt för ryggen

 

Detta var precis vad min rygg behövde, efter all träningsvärk ansåg jag att den var i behov av en regäl uträtning!

 

Jises vad smidigheten försvinner snabbt när man inte underhåller den dagligen, jag kanske borde jobba lite med den igen?


Nyheter

 

Idag ska jag träna ben i mina nya short!


Mitt fredagsmys

 

Proteinpulver - kessella - Hallon


Dagens träning

Idag tränade jag tillsammans med Malin, hon körde rygg och axlar medan jag försökte köra armar. Det gick sådär, eller nej inte ens det. Det gick faktiskt riktigt dåligt. Min axel är störd, punk slut!

Biceps

Stångcurl
4 x 4 på 30 kilo - ökning

Bicepscurl med lutning
4 x 4 på 10 kilo

Scottcurl
4 x 4 på 10 kilo

Stångcurl i cablecross
4 x 4 på 17.5 kilo
+ dropset

Triceps

Hantel Extension
4 x 4 på 20 kilo

Pushdowns med stång
4 x 4 på 24.5 kilo

Tricepsdrag över huvudet
4 x 4 på 24.5 kilo
+ dropset

Min armträning har verkligen inte utvecklats till det bättre direkt. Det enda positiva jag just uppdagade var att jag visst ökade stångcurlen med 5 kilo. Inte konstigt att jag tyckte att det var tungt idag...

Dagens status: Min axel gör nu så ont att jag behöver VILA från all träningen som på något sätt inkluderar axeln.

Dagens träning

Det blev inte mer än en enda övning för axlarna, det blev inte ens en hel övning och knapp ett helt set. Jag hann inte ens värma upp ordentligt. Min högra axel sa STOPP! Och så fick det bli, tro det eller ej men jag lyssnade faktiskt och gav mig. Duktigt Sara ...

Eftersom axlarna inte ville samarbeta idag fick ryggen lida desto mer, fem övningar senare var den helt totalt slutkörd. Jag hade efter det gott om tid över innan jag skulle möta Sara, vilket resulterade i  tre övningar för magen. Det tyckte jag nog att den var värd... 1o minuter kondition fick avsluta dagens träning!

RYGG

Marklyft
4 x 4 på 73 kilo - ökning

Stående rodd med stång i yojstick
4 x 4 på 33.75 + 20 kilo (stångens vikt)

Front pulldowns
4 x 4 på 50 kilo - ökning

Latsdrag
4 x 4 på 26 kilo

Ryggresning i belly back ställning
4 x 12 med mig själv som vikt

För magen körde jag hängande benlyft, situps med lutad bänk och den sista övningen vet jag inte vad den heter. Jag skall försöka ta reda på det någon dag..

Om jag bortser från att min axel vägrade att samarbeta idag så tycker jag nog att jag fick till ett riktigt bra pass. Jag kände mig riktigt nöjd när jag gick där ifrån!


Godmorgon

 

Lite morgonträning för magen och en mega frukost! En perfekt start på denna dagen. Om några timmar är det dags för ryggen att bli slutkörd på gymmet. Det inkluderar egentligen också axlarna, men något säger mig att de borde vila från veckans träning...


Dagens träning

Idag körde jag ett "helt okej" träningspass med Sara. Det var dags att köra slut på bröst och mage, vilket jag tycker att vi yckades hyfsat bra med. Dock gör min axel fortfarande ont, så jag var en aning reserverad...

Bröst

Bänkpress
4 x 4 på 43 kilo

Lutande bänkpress
3 x 4 på 35 kilo
1 x 4 på 30 kilo

Cable cross-overs
4 x 4 på 12.5 kilo
+ dropset

Dödade magen med fyra övningar, kan inte namnet på alla och google ville inte vara till någon hjälp alls idag. Vi får nöja oss med att min mage var totalt slutkörd när jag var färdig. Som avslutning körde jag 10 minuter kondis på cykeln.

Medecin för skallen

 

Jag har så fruktansvärt ont i huvudet idag och hoppas på att bota det med lite mat. Om inte annat blir antagligen min mage väldigt glad...


Det gjorde vi bra

Jag och Malin klev upp samtidigt som tuppen imorse. Det med anledning av att vi hade bestämt oss för att köra igång vårt benpass på Friskis & Svettis runt klockan 08.00...

Med en stor portion gröt i magen mötte jag upp en jätte trött Malin och tillsammasn försökte vi peppa för träning. Det gick sådär vill jag lova. Men väl där och igång tycker jag nog att vi fick till ett riktigt bra pass. Med lite vilja går det mesta!

Jag körde på lite mer än sist, men känner mig fortfarande relativt begränas med tanke på mitt knä. Men det går definitivt åt rätt håll och det gillas.

Ben

Benböj
4 x 4 på 67kilo

Benpress
4 x 4 på 95kilo

Benspark
4 x 4 på 85kilo
+ dropset

Legcurl
4 x 4 på 45kilo

Vader
4 x 8 på 20kilo

Vi avslutade det hela med 10 minuters intensiv kondition, svetten rann och det var riktigt skönt när vi väl var färdiga.


Vad har ni för bild av min träning?

"Börjar inte det här med träning gå lite för långt nu? Träningen styr ditt humör och du beställer hem massvis och kreatin..."

Jag har fått ett antal enligt mig konstiga kommentarer på senaste tiden, därav tänkte jag nu försöka att reda ut vissa saker. Som kommentaren ovan syftar till skulle min träning vara något skadligt och det kan jag knappast hålla med om. Vad har ni fått för bild av min träning egentigen? Jag tränar av den enkla anledningen att jag tycker det är roligt. Jag trivs med min gymträning och jag mår bra av den. Visst, jag kan hålla med om att jag lägger ner mycket tid på träningen, men vad mer har jag att koncentrera mig på? Jag har skolan och den sköter jag utmärkt, det är inget som behöver lida för att jag spenderar några timmar i veckan på gymmet.

Träningen styr ditt humör... Skulle det betyda att träningen påverkar mig negativt? Skolan styr också mitt humör. Skulle jag få göra en omtenta skulle mitt humör rasa med en väldig fart, betyder det då att jag ska hoppa av skolan? Jag förstår inte riktigt resonemanget med att min träning skulle vara skadigt enbart för att jag heldre lyckas bra än dåligt på gymmet. Jag tycker inte att min träning är skadig för mig på något sätt. Det är enligt mig snarare ett hälsosamt sätt att underhålla min kropp.

Hade de varit bättre om jag hade spenderat 4 pass i veckan på aerobic och spinning? Någonting säger mig att det är mer socialt accepterat med aerobicträning eftersom jag är tjej... Dock kan jag inte hjälpa att jag är född tjej och jag lär inte vara den enda tjejen på jorden som dricker lite proteinpulver, tar lite kreation och utför min träning på ett gym.


En idiot till axel

Det är inte mycket som kan styra mitt humör så mycket som träningen gör. Ett bra pass gör mig lycklig, dock gör ett dåligt pass mig j*vligt störd och irriterad. Dagens pass sög, jag fick ingen kontakt någonstans, det enda jag lyckades åstakomma var en ond axel...

Träning på en söndag

Klockan ringde 09.00 imorse och det med anledning av att jag och Malin ska träna armar på gymmet om en stund. Innan det är mitt mål att hinna äta lunch, så därav var jag tvungen att ställa klockan så att gröten han med att ätas innan det var dags för lunch... Jag vill ha mycket energi i kroppen när jag ska träna!

Jag hoppas på ett bra armpass idag, i måndags var armpasset riktigt tungt och segt så jag önskar att det går bättre idag...

 

Jag & Malin


Som ett barn på julafton

 

Idag kom mitt efterlängtade paket :)


För mitt minne

Jag tänkte att jag skulle sluta att blogga om varje övning och vad jag tar för vikter. Antog att det inte är jätte roligt att läsa om, men insåg precis att jag måste blogga om det för att minnas vad jag ska ta för vikter. I annat fall måste jag skriva ner det någon anannstans och det orkar jag faktiskt inte. Ni får stå ut med mina tråkiga resultat varje dag helt enkelt, allt för att jag ska ta rätt vikter när jag tränar. . .

Rygg

Marklyft
4 x 4 på 70 kilo

Stående rodd med stång i joystick
4 x 4 på 33.75 + 20 kilo på stången

Front pulldowns
4 x 4 på 40 kilo

Avslutade med 120 stycken ryggresningar . . .

Axlar

Hantelpress (sittandes)
4 x 4 på 14 kilo

Drag till hakan med skivstång
4 x 4 på 35 kilo

Axelmördaren
3 x 4 på 6 kilo
sen dog min axel helt, AJ!




Yeah!

Jag uppfyllde mina krav, jag utförde ett riktigt bra ryggpass och ett relativt bra axelpass. Axeln började krångla på sista övningen och jag tog det säkra före det osäkra och slutade där. Får hoppas att det går bättre nästa gång! Det var mycket folk på gymmet idag och de kollade massor på mig när jag körde marklyft, det störde mig en smula. Är dock nöjd med marklyften trots publik, körde 4 x 4 på 70 kilo. Och nästa vecka ska det bli ännu mer ...


Jag är redo

 

Vaken, peppad, gröten är påväg ner och jag ska snart hälla i mig en kopp kaffe för att sedan springa till Friskis. Väl där ska jag köra veckans fjärde gympass och det innebär rygg & axlar...

 

Jag är grymt peppad & helt övertygad om att det kommer bli ett rikitgt bra träningpass, nu kör vi!


Ta mig tillbaka

 

Tänk om alla dagar på året kunde vara lika bra som dagarna i Sälen var, jag längtar redan tillbaka och det var inte alls längesedan jag kom därifrån.

Jag vill ha mer fjällluft, mer fjällpromenader och mer brädåkning . . .


Kan det bli mycket bättre än så här?

 

Jag tror knappast att ni kan förstå hur gått det är med köttfärsås. Jag är mycket för att fästa mig vid saker i perioder och just nu är det köttfärs som gäller, ååh vad jag gillar köttfärsås!


Den gör sig ständigt påmind

För varje steg jag försöker att ta skrier mina ben "neeeej", det är om möjligt ännu värre än vad det var igår. Jag går som en gammal tant och ser antagligen sjukt rolig ut. Antar att alla andra just nu kan ha väldigt roligt på min bekostnad. Är det tacken det? Är det vad som väntar mig nu enbart för att jag lyssnade på kroppen om vilade väldigt länge, hmm.. tack för det.

Faktiskt så är det en känsla jag mer än gärna har, det är en värk som jag hatar samtidigt som jag älskar den. Jag hatar den för att den gör mig begränsad i min rörlighet, dock gillar jag den mer. Det beror på att jag med hjälp av träningsvärken vet att jag är igång med benträningen igen. YEAH!


Vilodag

Idag är det torsdag, vilket i sin tur just idag betyder att det är min vilodag. Har svettats på gymmet måndag, tisdag och onsdag, därför tycker jag att jag är värd en vilodag.

Vilodagen för mig innebär idag en power walk med Malin "molpan" Yngve. Det är skönt att röra på sig, men samtidigt komma bort ifrån gymmet.

Imorgon är det rygg och axlar som ska få sig en omgång på gymmet, och även om min vilodag är varmt välkommen så längtar jag  massa tills imorn. Jag gillar att köra rygg, dock inte axlar!


Tonfisk

 

Idag åt jag tonfisk till middag. Jag ogillar tonfisk väldigt mycket, rent ut sagt så tycker jag att det är fruktansvärt äckligt... Men det är nyttigt och det väger över den äckliga smaken.


Ben

Då var det första benpasset över. Jises, jag vet verkligen inte hur länge jag har varit utan benträning. Kanske sen november någon gång. I vilket fall var det sjukt skönt att vara tillbaka, dock på en betydligt längre nivå än innan. Jag var försiktig och körde inte på för fullt, jag hade betydligt mycket mer att ge.. Men det får komma med tiden, när jag vet hur mitt knä reagerar på belastningen!

Framsida

Benböj
4 x 4 på 62kg

Benpress
4 x 4 på 90kg

Benspark
4 x 4 på 60kg (minns inte riktigt, men där någonstans)
+ droppsett

Baksida

Legcurl
Jag minns inte vad jag körde för vikter på denna övning, det är ingen övning som brukar ingå i mitt benpass. Men idag provade jag den och fick som vid tidigare tillfällen kramp i vaden ...
4 x 4 på ca: 30-40kg

Utfallssteg
4 x 4 med 12kg som belastning
(4 x 8 blir det egentligen, eftersom jag körde 4 på vardera ben)

Vader

Vadpress ståendes
4 x 4 på 20kg
Jag måste hitta en ny övning, för idag körde jag så tungt som det gick och det var inte tillräckligt jobbigt!

Tidig tisdagmorgon

Är snart redo för att bege mig mot Friskis och Svettis, ett morgonpass som innebär ben väntar mig, Sara & Molpan. Jag kan inte minnas sist jag körde ben, jag hoppas innerligt att mitt knä håller och att allt kommer gå toppen!  I annat fall kommer jag bli ledsen i mitt öga . . .

Träningsvärken från igår gör sig påmind varena gång jag försöker röra armarna, så något bra måste jag ha gjort igår ändå!

I´m back . . .

Då var jag tillbaka på gymmet igen, som jag har längtat. Idag hade jag sällskap av Molpan och Sara, vi körde faktiskt ett riktigt bra pass. Första gången jag körde 4:or och det gick bättre än förväntat måste jag säga... Jag var fullkommligt slut när jag klev utanför dörren, precis som det ska vara!

Biceps

Hantelcurl (ståendes)
4 x 4 på 16kg

Scottcurl
4 x 4 på 10kg

Stångcurl
4 x 4 på 25kg
+ droppsett ...

Triceps

Tricepspress
4 x 4 på 25kg

Pushdowns med stång
4 x4 på 24.5kg ?? Minns inte helt faktiskt ...

Tricepsdrag över huvudet
4 x 4 på 24.5kg
+ droppsett

Jag insåg precis att mitt pass kanske inte var så bra ändå, måste helt klart pressa mig mer tills nästa vecka!

Abstinens

Ge mig ett gym nu! Jag längtar så fruktansvärt mycket efter morgondagen och att klockan då ska slå 13.00, vilket innebär att jag slutar skolan och tänker då kuta ner till gymmet för att träna... Jag har nu varit utan gym ett bra tag och det är inte alls kul. Jag lider av träningsabstinens. Imorgon ska jag köra slut på mina stackars armar, nu har de vilat länge nog.

Imorgon kliver jag även på en 3 veckorsperiod som innebär träning med endast 4 repetioner och då också 4 set . . .


SÄLEN

 

Jag lever och har det underbart, dock är intaget av godsaker alldelses för stort. Det får jag arbeta bort det till veckan, nu är det njutning till 110 % som gäller.

Idag har jag åkt mängder av bräda, trots att termometern har visat -25 grader.


Jag kunde faktiskt inte hålla mig borta

Jag har en usel teknik vad gäller armhävningar, men det betyder också att jag har alla förutsättningar i världen för att bli bättre. Och jag ger mig inte!

 

Ibland är hemmaträning riktigt bra skit, i alla fall när man inte har tillgång till något gym eller som idag när det är glashalt ute så att man inte klarar av att promenera . . .


Armhävningar 3 x 10

Rygglyft 3 x 40

Magen 3 x 20 (20 stycken av situpsen innebar at jag gick upp och vred på puls 2 gånger åt varje håll)


Lite är bättre än inget, så får det vara idag!


Dålig uppdatering

För tillfället är detta en sjukt ouppdaterad blogg. Jag har varken tid eller något att blogga om just nu. I helgen har mina underbara släktingar varit här, och då har varken träning eller dator varit prio ett. Jag har även jobbat på Willys och där kan jag tyvärr inte blogga. Efter jobbet idag drar jag till Örebro och vidare till Sälen på Tisdag, antar att ni får vara utan uppdatering även nästa vecka. Men håll ut, efter det är jag hemma i Örebro igen. Allt är då som vanligt och jag är super taggad till att börja köra skiten ur mig på träningen.

Det kan nog ha varit bra att ha vilat lite från träningen ett tag, även om jag inte vill erkänna det själv. Men med lite vila i kroppen är jag nu så sjukt peppad och är helt övertygad om att min träning kommer bli as bra!

HÅLL UT, NÄSTA GÅNG VI HÖRS ÄR JAG I GÅNG IGEN.
Men först, semester!


Med frukosten i magen

Frukosten ligger redan i magen, kaffet är på väg neråt och jag ska snart springa ut genom dörren och starta min 40 minuters efter-frukost-promenad. Idag blev det ombytta roller, frukost först och promenad sedan. Ibland blir det lite knasigt, men det gör absolut ingenting!

(Promenad vid ett tidigare tillfälle, December 2010)


Synvilla?


Sommaren 2010

 

Julen 2010

 

Är det jag som inbillar mig, eller har det faktskt hänt något här?


En himla massa mat

Jag tror bestämt att min blogg endast består av mat, mat och mera mat just nu. Jag befinner mig fortfarande i Karlstad och tränar därför inte på samma sätt som när jag håller till i Örebro. Jag återkommer med min vanliga träningsuppdatering när jag kommer tillbaka till verkligheten igen. Tillsvidare får ni hålla till godo med lite annat smått och gott vad gäller hälsa, kost och träning i min blogg...

Dagens lunch!


Frukt är också godis

Uttrycket frukt är också godis stämmer inte, frukt är verkligen inte godis. Bananer smakar absolut inte som choklad, inte ens i närheten. Men vet ni vad? Frukt är också gott! Och det är betydligt bättre bränsle för kroppen.


Sara erkänner

Efter ett flertal dagar utan kaffe har jag nu insett att jag är beroende på riktigt. Utan mitt kaffe får jag ont i huvudet, jag mår illa och börjar frysa. Det är kanske inte jättebra att vara beroende av koffein, men vad gör man? Kaffe är något av det godaste som finns och inget jag har några planer på att sluta med. Jag får helt enkelt se till att jag har kaffe i närheten, så slipper jag huvudvärken!



Det går långsamt framåt

I måndags körde jag mitt första marklyft på jag vet inte hur länge, tekniken var borta och det var grymt svårt. Men j*vlar vad skönt det var att kunna köra mark igen. Jag har en fruktansvärt skön träningsvärk i ryggen och är överlycklig över att mitt knä inte gör något motstånd. Mer marklyft åt Sara Johansson :)


Jag tog mig upp och ut

Med fyra timmars sömn släpade jag mig upp ur soffan, tog på mig varma kläder och begav mig ut i den friska och något kalla luft som cirkulerade utanför dörren. Jag var mäkta nöjd över mig själv när jag tog mina första steg på vad som kom att bli en riktigt skön innan-frukost-promenad. Ute var det riktigt kallt, min hals gjorde ont och örat värkte. Dock var riktigt positiv i vilket fall och jag njöt fullständigt av min tidiga promenad. Jag såg inte en enda människa på mina 40 minuter utomhus och det gjorde det hela om möjligt ännu bättre. Jag är så otroligt glad över att mitt knä fortfarande faktiskt håller för en promenad på 40 minuter, men det är vid detta tillfälle också det hela. Mina promenader är guld värda, inte bara av träningssyfte utan för att det rensar min skalle på massa onödig skit...

Nu ska jag hoppa upp på mammas cykel och bege mig mot stan!


Bilder från dagens frukost

"Jag skulle kunna äta frukost hela dagen" - och det är verkligen ingen lögn, varför tar gröten slut så fort för?


Sova kanske vore en god idé?

Jag tror bestämt att jag skulle behöva sova och det skulle jag egentligen gjort för ett bra tag sedan. Jag hade nämligen tänkt mig en morgon promenad relativt tidigt imorgon men nu vet jag inte om jag känner för det längre. Jag vill ha rutiner på min sömn, kan man önska sig det i födelsedagspressent? Antagligen inte ...

Jag har en känsla av att jag faktiskt vet varför jag inte kan sova och det stör mig något fruktansvärt. Ibland är jag faktiskt bra dum...




2011

Jag säger hej och välkommen till ett nytt år fullt av nya träningsmöjligheter. Jag ser fram emot det kommande året och hoppas att det kommer innebära massa rolig och givande träning. Jag önskar att mitt knä snart får bli blir friskt så att det kommande året kan bjuda på träning för hela min kropp. Jag har redan satt upp några träningsmål för 2011. Jag vill inte kalla det för nyårslöften då min erfarenhet säger mig att man enbart misslyckas med sina nyårslöften. Jag tänker därför istället kalla det för mål jag skulle vilja uppnå under år 2011.. Jag återkommer med mina träningsmål då de är mer exakta, nu är det mer lösa tanker i mitt huvud!

Dock vet jag redan nu
 (om inget drastiskt skulle hända) att min träning kommer ha en stor plats i mitt liv det kommande året och det är precis så jag vill ha det!


Bilden är från år 2010, årets sista träningspass & det körde jag med Big Biff (2010-12-30).


RSS 2.0